Het ABC van de D-Ly Boekhoudacademie
10 februari 2021 
12 min. leestijd

Het ABC van de D-Ly Boekhoudacademie

Boekhouding alleen maar omzet, kosten en aangiftes? Welnee! Boekhouding is veel meer dan dat en draait niet alleen om je cijfers op papier. Je boekhouding (of administratie) is eigenlijk de basis van je bedrijf en kan je laten groeien of stagneren. Het bevat namelijk een schatkist aan informatie.

Maar wat kan je er dan precies mee? En hoe laat je jezelf en je bedrijf groeien? En hoe kan D-Ly Boekhoudacademie je hier bij helpen? Als ondernemer heb je vast veel ambities en doelen, ook wij hebben die! Aan de hand van de letters van het alfabet nemen we je mee en vertellen we je wat meer over de D-Ly Boekhoudacademie en waar wij je mee kunnen helpen.

Cijfers de juiste aandacht geven in jouw boekhouding

A – Aandacht

Voor de mensen met wie we samenwerken en aan wie we trainingen geven. Het spreekwoord luidt niet voor niets: ‘Wat je aandacht geeft dat groeit’. Maar Aandacht staat ook voor de aandacht die jij aan jezelf en je onderneming besteedt. Waar gaat jouw aandacht op dit moment het meeste naar uit en heb je daarbij ook voldoende aandacht voor jezelf?

boekhoudacademie onthult de schatten uit jouw boekhouding

B – Boekhoudacademie

Jaren geleden ben ik begonnen als boekhouder met het idee dat ondernemers blij zouden worden als hun boekhouding goed geregeld zou zijn. In de loop van de tijd raakte ik er steeds meer van overtuigd dat ondernemers met de juiste software zelf hun administratie kunnen bijhouden, je moet alleen weten hoe! Zo is de Boekhoudacademie ontstaan: ervaren boekhouders die ondernemers leren zelf hun boekhouding zorgeloos bij te houden. Zelf je administratie bijhouden scheelt je op termijn geld én tijd!

cijfers geven inzicht in jouw boekhouding

C – Cijfers

Als ondernemer kan je niet om de cijfers heen, deze horen er nou eenmaal bij. Zie jij het als een last? Dat is nergens voor nodig! Cijfers kunnen ontzettend handig en zelfs leuk zijn als je deze begrijpt en weet wat je ermee kunt doen. Wij zetten ons graag in om de cijfermatige kant van het ondernemen toegankelijk en begrijpelijk te maken door praktische tools en trainingen aan te bieden.

boekhoudacademie symboliseert met een lotus

D – D-Ly

Bij het inschrijven bij de Kamer van Koophandel moest ik natuurlijk een bedrijfsnaam opgeven. D-Ly is een samenvoeging van mijn voorletter en een verbastering van mijn achternaam. Spreek je het in het Engels uit dan klinkt het als Daily: min of meer dagelijks ben ik bezig met financiën, boekhoudingen en belastingen.

boekhoudacademie zorgt voor balans in jouw bedrijfsvoering

E – Evenwicht

In de eerste jaren van het ondernemerschap was D-Ly dagelijks, ook in het weekend, bereikbaar. Niemand wordt slechter van hard werken, zolang daar ontspanning tegenover staat. Vandaar dat we het belangrijk vinden dat voor het evenwicht er ook rust genomen wordt. Deze rust pakken wij nu in het weekend. Als ondernemer is het ook belangrijk om rust te nemen en te hebben. Neem jij genoeg rust of ben je altijd aan het werk?

fiscus, belastingdienst

F – Fiscus

Iedereen in Nederland krijgt vroeg of laat te maken met de Fiscus: de Belastingdienst. Misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het starten van een onderneming , maar wel belangrijk om op orde te hebben. De belastingregels voor ondernemers correct toepassen leer je in de trainingen van de D-Ly Boekhoudacademie. Met deze korte (tijds)investering weet jij hoe je zorgeloos kan boekhouden en kost het je uiteindelijk veel minder tijd, moeite en gedoe.

Daarnaast verzorgen wij belastingaangiften en helpen wij bij het doen van belastingaangiften, zowel de btw-aangiften als de aangiften inkomstenbelasting.

krijg grip op je geld met boekhoudacademie

G- Geld

Ook als je ondernemer bent geworden omdat je anderen wilt helpen met jouw talent, passie of gave, wil je uiteindelijk je inkomen met je bedrijf verdienen. Geld is van levensbelang voor de continuïteit van je onderneming en uiteraard ook om zelf van te kunnen leven. Waar je geld in loondienst iedere maand netjes door je werkgever geregeld wordt, moet je het als ZZP’er allemaal zelf regelen. In het blog ‘Slim verdelen’ vertel ik daar meer over.

een boekhouding doe je samen met de boekhoudacademie

H – Help

“Wat is het moedigste wat je ooit hebt gezegd?” vraagt de jongen. “Help”, zegt het paard. Deze tekst komt uit het boek ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’ van Charlie Mackesy. Toch is dat het beste wat je kunt doen, om hulp vragen, als je zelf ergens niet uitkomt of wanneer je geen kennis van iets hebt. Je zal zien dat er altijd iemand is die er wel verstand van heeft en jou graag zou willen helpen. Wij hebben verstand van financiën en boekhouden, en dat is nou net wat wij graag doen: iemand verder helpen .

onderstening door boekhoudacademie voor het behalen van jouw idealen

I – Idealen

Ondernemers die idealen hebben, maatschappelijk bewust en betrokken zijn, passen goed bij ons. Onze idealen zijn Betrokken, Betrouwbaar en Toegankelijk. Passen wij ook bij jou?

heldere en eenvoudig uitleg over jouw boekhouding

J – Je financiën als ZZP’er de baas

Ben jij al Zelfstandige Zonder Financiële Problemen? Ik heb er een boek over geschreven, speciaal

voor ondernemers zoals jij. In duidelijke taal en zonder moeilijke vaktermen wordt je uitgelegd wat je moet weten als ZZP’er, hoe een boekhouding werkt, zodat je dit beter begrijpt, en hoe je het Slim Verdelen systeem kunt toepassen. Voorkom financiële problemen, maak betere keuzes, ga slim met je geld om en bouw reserves op.

maak je boekhouding kleurrijker

K – Kleurrijk

En veelzijdig! Dat zijn we. Van origine zijn we geen boekhouders, maar hebben we werkervaring in verschillende branches waarbij de financiën altijd een rol hebben gespeeld. Hierdoor kunnen wij ons goed inleven en denken we ook graag mee over andere facetten aan het ondernemerschap.

boekhoudacademie symboliseert met een lotus

L – Lotus

Deze bloem is hét beeldmerk in ons logo. Toen D-Ly startte als boekhoudkantoor dacht ik dat een strak beeldmerk noodzakelijk was en dat dat degelijk en betrouwbaar uitstraalde. Via een grafisch ontwerper die ik goed kende van vroeger, ontdekte ik dat het logo eigenlijk helemaal niet bij mij paste. Hij bood aan om een ander logo te maken. Toen ik de kleurrijke lotus in combinatie met mijn bedrijfsnaam zag, was ik daar direct blij mee. Het logo heeft in de loop der jaren een paar keer een restyling gehad, maar de lotus is gebleven.

moneybird met boekhoudacademie

M – Moneybird

Hét boekhoudpakket voor ondernemers die zelf hun boekhouding willen bijhouden. We durven ons Moneybird Expert  te noemen, omdat we het programma door en door kennen. Ook hebben we ruim 150 ondernemers begeleid in het werken met Moneybird. We hebben 2 Moneybird experts in huis: Rob is gespecialiseerd in de begeleiding van online ondernemers en Daphne houdt zich graag bezig met de jaarafsluitingen, het ‘opruimen’ van boekhoudingen en advies. Wil je weten of wij wat voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact op!

belangrijk zakelijk netwerk

N – Netwerk

.. is van onschatbare waarde. We zijn ervan overtuigd dat je niet kunt ondernemen zonder een goed netwerk te hebben. Een netwerk kost tijd en aandacht om op te bouwen en je moet niet uitgaan van de gedachte ‘voor wat, hoort wat’. Ons uitgangspunt is altijd geweest om kennis te delen en anderen verder helpen. Zo hebben we jarenlang de Open Coffee Nieuwkoop verzorgd en zijn we betrokken geweest bij de oprichting van een ZZP vereniging en een businessclub.

ontwikkel jouw bedrijf met hulp van boekhoudacademie

O – Ontwikkelen

Op de eerste website van D-Ly stond een quote van Arnold van der Leijden “als je in beweging blijft, is de kans dat je geraakt wordt het kleinst.” Je kunt dat zien als een metafoor voor het hele leven: blijf in beweging, blijf je ontwikkelen en sta niet stil. Dat maakt je weerbaarder in het leven en daardoor kun je tegenslagen makkelijker aan.

Daphne Lie gepassioneerd geldadviseur

P – Passie

Voor cijfers, hart voor ondernemers. Wij houden van cijfers, maar hebben ook oog voor de ondernemer die bij de cijfers hoort. Zonder de ondernemer hebben de cijfers weinig betekenis.

jouw boekhouding zit vol met schatten, schatkist van de onderneming

Q – Quest

We vertalen dit Engelse woord als ‘missie’. Het is onze missie dat boekhouding en cijfers geen geheimen hebben voor jou als ondernemer. Het is geen tijdrovende bezigheid meer waar je tegenaan zit te hikken, maar een krachtig middel om te komen waar je wilt zijn. Je zet voortaan jouw financiële kennis in om het door jou gewenste leven te leiden.

uiteindelijk telt het resultaat

R – Resultaat

Dat is waar we voor gaan! Het resultaat kan zijn een overzichtelijke online boekhouding die up-to-date is, de financiële kant van het ondernemerschap begrijpen, meer inzicht in je financiële positie, gemakkelijker beslissingen nemen, advies en trainingen in heldere taal, je belastingaangiften tijdig, meer zelf doen en daardoor minder kosten en compleet en ga zo maar door.

We gaan uit van 3 stappen waarmee je aan het roer komt te staan van je financiën:

  1. Een actuele boekhouding
  2. De cijfers uit je boekhouding krijgen betekenis voor je
  3. Je weet de schatkist aan informatie uit je boekhouding in te zetten om je doelen te behalen.

samenwerk, hybride boekhouden in Moneybird

S – Samenwerken

Wij houden ervan! Uit samenwerken komen de mooiste resultaten. Wij werken samen met klanten, maar ook met collega’s, leveranciers en andere gelijkgestemde ondernemers en organisaties. Samen kom je verder.

tariefberekenaar van d-ly boekhoudacademie

T – Tariefberekenaar

Dit is 1 van de praktische tools die we hebben ontwikkeld. Op eenvoudige wijze kan je berekenen welk uurtarief bij jouw persoonlijke situatie past. De tool is multifunctioneel, want deze is bijvoorbeeld ook te gebruiken om te zien wat het effect is op je uurtarief als je minder uren werkt of als je wilt gaan sparen voor je pensioen/reserve.

de weg naar begrijpen van je boekhouding

U – Uitgangspunten

.. van onze dienstverlening in het algemeen zijn:

  • dat wij fungeren als klankbord en vraagbaak
  • dat wij monitoren en feedback geven
  • dat wij betrokken, betrouwbaar en toegankelijk zijn

overzicht in jouw boekhouding, verdelen met boekhoudacademie

V – Verdelen

Niet zomaar je geld verdelen, maar Slim Verdelen. Uit ervaring weten we hoeveel rust het verdeelsysteem ondernemers geeft, omdat ze weten dat ze altijd voldoende op de rekening hebben om aan hun verplichtingen te kunnen voldoen. Het geld dat je van je klanten ontvangt op je bankrekening is namelijk voor meerdere doelen bestemd. Zo moet je van dit geld kunnen leven (dit was je salaris toen je in loondienst was), de belastingen en je bedrijfskosten betalen en pensioen/reserves opbouwen. Wij maken met jou op basis van jouw wensen een plan (begroting) en leggen we je uit hoe je je geld voor de verschillende doelen kunt verdelen.

het kloppen hart in het groene hart, D-ly

W – Werkplek

Na jaren vanuit huis te hebben gewerkt, hebben we sinds 2020 kantoor met trainingsruimte in Ter Aar. Het is niet zomaar een kantoor, maar er zit een verhaal acht

er de inrichting. De meubelen zijn nagenoeg allemaal gerecycled en afkomstig uit het bedrijf van mijn vader. Ik heb het ondernemerschap met de paplepel ingegoten gekregen en heb de waarde van een actuele boekhouding en het inzicht in de financiële kant van het ondernemerschap geleerd in het familiebedrijf. In het kantoor wordt de geschiedenis geëerd en gesymboliseerd met een bronzen plaquette aan de wand van het kantoor.
Deze plaquette is door mijn opa ontworpen en gemaakt in 1986 en heeft in het familiebedrijf gehangen tot de sluiting in 2017.

Je bent van harte welkom om langs te komen op kantoor. Neem contact  met ons op voor een afspraak en we zorgen dat de koffie en thee klaar staan.

jouw boekhouding van a tot z heeft geen geheimen meer

X – Y – Z

Uit de wiskunde zijn dit de 3 assen die de virtuele 3-dimensionale wereld bepalen. De filosofie van D-Ly Boekhoudacademie is dat wij jouw boekhouding ook zien als 3-dimensionaal. Het gaat niet alleen om een zorgeloze boekhouding, maar ook om begrip en het inzetten van de cijfers. Niet zomaar platte cijfers, maar een administratie waarbij dit betekenis krijgt door de ondernemer hierin te betrekken op persoonlijk vlak, waarin de wensen en dromen centraal staan. Kunnen wij jou helpen met je wensen en dromen?

Jij weet nu alles over ons, hoe we ondernemers helpen en wat onze ambities zijn. Wil jij groeien als ondernemer en zelf de controle over jouw financiën krijgen? Dan zijn wij erg benieuwd naar jouw ‘ABC-tje’! Wie ben jij en wat wil je bereiken? Neem eens een kijkje in je administratie, deze bevat een schatkist aan informatie. Hulp nodig? Neem vrijblijvend contact  met ons op en wij helpen je graag met het uitzoeken van jouw schatkist.

Maandelijks op de hoogte blijven van nieuwtjes?  voor de nieuwsbrief.

Over de schrijver
Zoals als ik me kan herinneren, heb ik iets met cijfers gehad en vond ik het leuk om met geld om te gaan. Al op mijn 8ste huurde ik een plekje op braderie van Ter Aar om mijn zelfgemaakte oorbelletjes en andere sieraden te maken. Aan het einde van de dag kwam het leukste moment: geld tellen. Ik schreef keurig op wat ik verdiend had. Welke kosten daarvoor gemaakt waren en wat ik daaraan over gehouden had. In feite was ik een resultatenrekening aan het maken. In eerste instantie dacht ik dat iedereen op bezig was met de financiën, maar dat bleek in de praktijk niet te zijn. Ik ben in verschillende branches actief geweest, van de maakindustrie tot aan psychologisch advies en zelfs Keurmeester magazijnstellingen staat op mijn c.v. De rode draad in mijn carrière zijn altijd de cijfers en het contact met mensen geweest. Mijn laatste baan in loondienst was bij een groot accountantskantoor. Er kwam een nieuw beleid waardoor er nauwelijks tijd was om met de klanten in gesprek te gaan. De cijfers met de ondernemers verbinden door deze met hen door te nemen, zie ik juist als toegevoegde waarde en belangrijk. Wanneer je niet meer achter wat je moet doen kunt staan, is het tijd om te gaan. En dat is wat ik heb gedaan. In 2013 ben ik gestart met D-Ly met een paar klanten. Door te netwerken en zoveel mogelijk kennis te delen, werd de klantenkring steeds groter. In die tijd dacht ik ondernemers het beste te kunnen helpen door de boekhouding voor hen te doen. In die gedachte kwam verandering toen ik in aanraking met Moneybird kwam. Een boekhoudprogramma dat zich niet richt op de boekhouder/accountant maar op de ondernemer. Moneybird maakt het heel gemakkelijk om zelf de administratie bij te houden. Door zelf direct toegang te hebben tot de boekhouding is de ondernemer minder afhankelijk van een boekhouder. Verder helpt het zelf boekhouden bij het krijgen van inzicht in de cijfers. Iets waar steeds meer ondernemers behoefte aan hebben. Toevallig kwam de accountant die het adviseursprogramma voor Moneybird aan het opzetten was op mijn pad. Ik mocht meedoen aan de pilot en zo ben 1 van de eerste Moneybird Adviseurs geworden. Vanaf dat moment ben ik me volledig gaan richten op de samenwerking met de klanten in Moneybird Inmiddels zijn we weer een aantal jaren verder. D-Ly is de D-Ly Boekhoudacademie geworden. Naast de samenwerking met onze klanten in Moneybird, verzorgen we ook trainingen, waarbij 3 stappen te onderscheiden zijn. Het begint bij een up-to-date belasting-proof boekhouding, vervolgens de cijfers leren te begrijpen en de laatste stap is de cijfers in te kunnen zetten om jouw doelen te behalen. Een andere ontwikkeling is dat ik niet meer alleen werk. Ik ben erg blij en trots op de mensen met wie ik samen mag werken. Sinds begin 2022 hebben we het NOAB keurmerk verkregen. Hierdoor wordt ons netwerk en toegang tot nog meer kennis en kunde groter. Natuurlijk is niet alles in de afgelopen jaren van een leien dakje gegaan. Maar ook dat is ondernemerschap: voor problemen of tegenvallers oplossingen verzinnen.Ik voel me heel gelukkig in het ondernemerschap, wat het me gebracht heeft en hoe ik daarin voor anderen van betekenis mag zijn.
Reactie plaatsen