arrow_drop_up arrow_drop_down
Even stilstaan, terugblikken om daarna weer vooruit te gaan
11 december 2020 

Even stilstaan, terugblikken om daarna weer vooruit te gaan

Aan het einde van het jaar, meestal tussen kerst en het nieuwe jaar, neem ik de tijd om terug te blikken naar wat er allemaal gebeurd is in het afgelopen jaar. Het is een soort ritueel om het jaar af te sluiten en vervolgens naar voren te kijken wat voor het nieuwe jaar te wensen valt.

2020 liep niet altijd volgens plan

Voor velen verliep 2020 niet volgens plan, zo ook voor mij. Toch begon dit jaar heel fijn: met zo'n beetje het hele gezin, inclusief mijn lieve ouders, zus en broer, hebben we hard gewerkt aan het kantoor en de trainingsruimte op het Vosholplein in Ter Aar. Ondanks dat de officiële opening niet door kon gaan, is daar sinds eind maart met ontzettend veel plezier gewerkt.

Een paar dagen voor de lockdown werd ik verrast met de Pluim van het jaar. Een aanmoedigingsprijs van de Verenigde Ondernemers Nieuwkoop. Als ik er nu aan terugdenk is het nu bijna onvoorstelbaar: met ruim 250 ondernemers bij elkaar in 1 ruimte en dan nog eens met zijn allen eten. Hoeveel er in een jaar kan veranderen..

Hoewel ik heel graag mijn werk doe en geniet van het fijne contact met de klanten, vond ik het dit jaar af en toe best lastig. Aandacht hebben voor de ondernemers die niet konden werken, maar eigenlijk ook niet veel voor hen kunnen doen, was frustrerend.

Op persoonlijk vlak was er verdriet om het verlies van een aantal dierbaren, met als dieptepunt het laatste respect aan mijn oom betuigen door de uitvaart via YouTube te volgen.

De mooie dingen die 2020 mij gebracht heeft

Gelukkig waren er ook mooie veranderingen dit jaar. Zo durf ik steeds meer aan anderen over te laten en kan ik tegenwoordig spreken over ons team. Desiree en Rob vormen met mij samen team D-Ly Boekhoudacademie. Verder werken we heel nauw samen met Wim als senior fiscalist, Claudia voor de salarisadministratie en niet te vergeten Rosalie als onze online business manager.

Onderzoek onder een aantal klanten heeft uitgewezen dat het op prijs gesteld wordt om nieuws en tips over Moneybird regelmatig te ontvangen. Dit is de reden dat we een nieuwsbrief gestart hebben. Ontvang je deze nog niet? Inschrijven voor de nieuwsbrief kan hier.

Wij hechten veel waarde aan jouw mening. Heb je een wens of idee hoe we onze dienstverlening kunnen verbeteren? Dan horen we dat graag.

Opschrijven geeft richting aan doelen

Ik geloof erin dat het nadenken over en op schrijven van doelen richting geeft en helpt de doelen te behalen, hoe groot of klein ze ook zijn. Hierin ben ik niet zo star dat ieder doel koste wat het kost gehaald moet worden: soms heeft iets meer tijd nodig of komt er iets anders voorbij dat aandacht vereist.

Voorheen gebruikte ik daar het werkboek van YearCompass voor. Dat is een heel uitgebreid document wat veel schrijven vereist als je het helemaal wilt vullen. Dit jaar kwam ik in een blog van Marjolein van Braam Morris een heel mooi overzichtelijk document tegen waar ik helemaal blij van werd. Ik verheug me nu al op een date met mezelf, een grote pot thee, wat lekkers, relax muziek en fijne tekenmaterialen.

Aan de hand van mijn agenda ga ik het afgelopen jaar doornemen, tekenen/schrijven en uiteindelijk de belangrijke zaken in het template zetten, zodat ik in 1 mooi overzicht alles bij elkaar heb. Dit is het blog van Marjolein waarin je het template voor jouw jaarevaluatie kunt downloaden.

Aandacht

Het afgelopen jaar is voor mij nog meer duidelijk geworden hoe belangrijk aandacht is. Ieder mens heeft het nodig om gezien te worden. Zelfs een ogenschijnlijk klein gebaar van aandacht kan een grote impact hebben. Begin van het jaar ontving ik een lief handgeschreven kaartje. Het raakte me zo dat iemand de tijd nam om me een kaartje te sturen, dat dat me heeft geïnspireerd om minimaal 1 keer per week een kaart op de bus te doen om iemand te verrassen, een hart onder de riem te steken of te bedanken.

Naast aandacht voor de medemens, werk ik ook met aandacht in en aan mijn onderneming. Na het terugblikken op het afgelopen jaar is het tijd om het plan voor 2021 in getallen om te zetten, zodat daarin focus wordt aangebracht. Wat je aandacht geeft, dat groeit…

Waar ga jij het komende jaar aandacht aan geven, zodat het gaat groeien?

Voor 2021 wens ik voor jou dat je ook voelt waar je aandacht aan wilt geven en dat je gezien voelt in wat je wilt bereiken.

Over de schrijver
Mensen en cijfers motiveren mij als persoon en in mijn vak als boekhouder en adviseur. Mensen boeien me en ik houd van cijfers, dit komt samen in mijn onderneming.
Reactie plaatsen