Daphne Lie

Daphne Lie Boekhoudacademie

Cijfers hebben altijd een rol in mijn leven gespeeld.

Als meisje van een jaar of 8 maakte ik zelf sieraden van zilverdraad en kraaltjes die ik op de jaarlijkse braderie in het dorp verkocht.

Ook toen kon ik al lekker babbelen en dat deed de verkopen goed. Aan het einde van de dag rekende ik uit voor hoeveel geld ik verkocht had en wat de materialen gekost hadden. Waarbij ik ook rekening hield met de tangetjes en hoeveel draad/kraaltjes nog over was om nog meer sieraden te maken. Zo wist ik precies wat ik verdiend had. In feite was ik een resultatenrekening aan het maken. 

 

Het ondernemen is me met de paplepel ingegoten. Zowel mijn opa aan mijn vaderskant- als aan mijn moederskant van de familie waren ondernemer. Mijn vader heeft de onderneming van zijn schoonvader overgenomen en ik ben lang actief geweest in het familiebedrijf. Na afloop van iedere maand nam ik met mijn vader de cijfers door. Ik had al vrij vlot door dat de boekhouding van onschatbare waarde was qua informatievoorziening om beslissingen te kunnen.

 

Naast cijfers houd ik van mensen om me heen. Ik vind het geweldig om te horen wat de drijfveren zijn van mensen. Mijn liefde voor cijfers en mensen komen bij in D-Ly bij elkaar.

 

Mijn vrije tijd breng ik graag door met familie en vrienden. Je kunt me wakker maken voor een lekkere cappuccino en qua eten ben ik dol op DimSum.