Kies de zakelijke rekening die bij jou past

Een goede bank.. onmisbaar voor zzp’ers. En dan bedoel ik er niet zo eentje waar je op kan zitten :-). Maar een bank waarmee je facturen betaalt en waar (misschien nog wel interessanter) jouw facturen op betaald worden! Als zzp'er is het belangrijk om een bank te kiezen die past bij jouw persoonlijke en zakelijke behoeften. Er zijn verschillende Nederlandse banken waaruit je kunt kiezen en elk van deze banken biedt verschillende diensten en voordelen. Wat vind jij belangrijk? Hierbij de grootste pijlers met bijpassende bank op een rijtje. 

Duurzaamheid 

Duurzaamheid is een steeds belangrijker aspect geworden voor zzp'ers bij het kiezen van een bank. Zo heeft de ASN Bank  bijvoorbeeld een focus op duurzaamheid en investeert het in projecten die bijdragen aan een betere wereld. Ook de Triodos Bank heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en investeert alleen in projecten die bijdragen aan een duurzamere wereld. Bij beide banken kun je als zzp'er terecht voor zakelijke rekeningen en leningen. 

Lage kosten 

Naast duurzaamheid zijn ook de kosten belangrijk bij het kiezen van een bank. Zo biedt Knab  een speciaal pakket voor zzp'ers, waarbij je als zzp'er kunt profiteren van voordelige tarieven en een uitgebreid pakket aan diensten. Ook bij Bunq betaal je alleen voor wat je daadwerkelijk gebruikt en kun je als zzp'er profiteren van speciale tarieven. 

Traditionele banken 

Daarnaast zijn er ook nog de traditionele banken, zoals ING  en Rabobank

Deze banken bieden een breed scala aan diensten voor zzp'ers, van zakelijke rekeningen tot leningen en verzekeringen. Hoewel deze banken over het algemeen hogere kosten in rekening brengen dan de eerder genoemde banken, bieden ze wel de mogelijkheid om gebruik te maken van een uitgebreid netwerk van bankfilialen en adviseurs. 

Nieuwe banken 

De nieuwste ontwikkeling op bankgebied is Moneybird . Je kent Moneybird wellicht als boekhoudprogramma, maar tegenwoordig biedt Moneybird ook de mogelijkheid bankrekening(en) te openen in combinatie met het boekhoudpakket. Als je een betaalrekening opent bij Moneybird, krijg je toegang tot een volledige bankrekening bij Adyen. Het geld dat op deze rekening staat valt onder het duurzaamheidsbeleid van Adyen, wat betekent dat je geld veilig is. Het geld op je rekening staat namelijk bij de Europese Centrale Bank. Adyen investeert niet met je geld, niet in slechte dingen, maar ook niet in goede dingen. Dit kun je zien als een neutrale bank, die zich inzet voor duurzaamheid. 

Kies wat bij je past! 

Kortom, er zijn verschillende Nederlandse banken waar zzp'ers uit kunnen kiezen. Het is belangrijk om een bank te kiezen die past bij jouw persoonlijke en zakelijke behoeften. Door de verschillende opties te vergelijken kun je een weloverwogen keuze maken en de bank vinden die het beste bij jou past.